A nyári időszakban igazán könnyű dolguk van azoknak, akik zöldségekkel igyekeznek tenni a vonzó külsőért, hiszen a piacok standjai zsúfolásig tele vannak a legfinomabb friss zöldségekkel. Mindegy, hogy nyersen fogyasztja őket, köretként tálalja, vagy egy jó zöldségleves formájában kerülnek az asztalra, az alacsony kalóriatartalom mindenképpen előnyös hatással lesz külsejére.

Érdemes akár elhagyni a rizst, burgonyát, tésztát, és a húsokhoz párolt, grillezett formában fogyasztani a zöldségeket, vagy salátaként apróra darabolva lakmározni a színes kavalkádból. A magas vitamintartalom hozzájárul majd immunrendszere erősségéhez, és bármilyen hihetetlenül is hangzik, de éhségtől sem kell szenvednie, hiszen a zöldségekkel igenis jól lehet lakni.

A hagyományosnak számító paprika, paradicsom, gomba, hagyma, káposztafélék mellett érdes a tökféléket, és kifejezetten a cukkinit is beépítenie étrendjébe. Rendkívül finom falatok készíthetőek belőle, és akár egy hétvégi grillparti alkalmával is nagy népszerűségnek örvendhet az uborkára hasonlító zöldség. A kalóriáktól nem kell tartania a kert legjavát fogyasztva, az ízek garantáltak, a látványosan elkészített zöldségsaláták pedig meghozzák az étvágyat.

Ossza meg másokkal is!