Testmozgással a depresszió ellenNéhány napnál tovább tartó passzív hangulat, melankólia lett úrrá Önön? Nem látja céljait, és a mindennapi tevékenysége sem okoz már örömet régóta? A depresszió sajnos többeket érint hazánkban is, mint azt gondolnánk. A betegséggel küzdők nagy része általában szégyenérzet miatt nem is kér orvosi segítséget, pedig akár a gyógyszeres kezelés, akár a terápiás segítség kiutat jelenthet a helyzetből.

Amennyiben úgy véli, hogy saját erőből szeretne véget vetni a hangulatával és pszichéjével kapcsolatos problémáknak, érdemes elgondolkodnia azon, hogy mindennapjai részévé teszi a sportot. Mindegy, milyen mozgásformát választ, az edzés hatására olyan anyagok szabadulnak majd fel szervezetében, melyek hatására újra tettre-késznek érzi magát. Immunrendszerének erősödésével, teherbíró képességének megnövelésével, a leadott kilókkal és az így elértekkel hamarosan a depressziós időszaknak is vége szakadhat.

A saját magára, és testére való odafigyelés kezdeti lépés lehet azon az úton, melynek során önmagára talál, felismeri, hogy milyen tevékenység okoz örömet, s ezáltal a további hangulatingadozások, levertség is megelőzhetővé válnak majd.

Ossza meg másokkal is!