Nem mindenki tudja könnyen növelni a testsúlyát! Szinte az egész világ a gyors és különösebb erőfeszítés nélküli fogyással van elfoglalva, de vannak olyan emberek, akik szeretnének hízni, és nem tudják, hogyan érjék ezt el. Vitaminokat szednek, hogy növeljék étvágyukat, sok édességet fogyasztanak, gyorsétteremben étkeznek, és így sem gyarapodik a súlyuk. Sokan ezt nagyon szerencsésnek tartják vagy jó anyagcserének, de ez egyáltalán nem biztos, hogy így van.

Ebben az esetben tanácsos orvoshoz fordulni, hiszen a legtöbb esetben, hormonális rendellenességek azok, amelyek megakadályozzák a normál testsúly elérését.
Egyáltalán nem kellemes és főleg nem egészséges túl elhízottnak lenni, de a túlzott soványság sem mondható egészségesnek.

Ha azt szeretné, hogy normál súlya legyen a magasságának és a korának megfelelően, akkor egészséges életmódot kell folytatnia. Nem csak az elhízottaknak, hanem a soványaknak is javasolt az edzőterem az izmok karbantartása miatt. A háziorvosa segítségével össze tud állítani egy proteineken, kalciumon és szénhidráton alapuló diétát, amely elősegítheti a megfelelő testsúly elérését.

A vitamin-kiegészítők is nagyon jók, mert étvágyat keltenek és segítik a szervezetet asszimilálni a fehérjéket az élelmiszerekből. Nem csak ebben az esetben, de ajánlott, leszokni a dohányzásról, ugyanis ha dohányzik, az csökkenti az étvágyat, elpusztítja a vitaminokat és ásványi lerakódásokat okoz a szervezetben.

Lehetőleg egyen négyszer naponta: nem hagyja ki a reggelit, az ebédet, az uzsonnát és a vacsorát sem. Nagyon fontos, hogy minden étkezés ugyan abban az időben történjen, néhány perc eltéréssel.

Vegyen részt olyan tevékenységekben, ahol nagyon jól érzi magát, és próbáljon minél többet nevetni. A nevetés a legjobb módja annak, hogy oldja a stresszét és a soványak egy pár dekával gyarapítsák testsúlyukat.

 

Ossza meg másokkal is!