Mit kell tudniuk a leendő szülőknek, a csecsemő szobájának a berendezésérőlElérkezik a nagy pillanat az életünkben, amikor világra jön egy új családtag! Amellett, hogy ez egy nagy öröm, a felelősségünk is nagyobb lesz, mivel olyan környezetet kell kialakítanunk számára, amiben biztosított a tökéletes fejlődés.

Ha  megvásároltuk a sok apróságot, amire szüksége van a kisbabának, akkor itt az ideje, hogy elgondolkodjunk a gyerekszoba berendezésén is. A jól és praktikusan berendezett szoba, biztonságot, melegséget ad a kisbabának és a szülőknek is.

Bútor vásárláskor nagyon fontos odafigyelni arra, hogy szélei legyenek lekerekítve, így elkerülhetőek azok a balesetek, amelyek veszélyt jelentenek a kisgyerek számára. A szobába vásároljunk jó minőségű színes anyagokat, mert ellenkező esetben kellemetlen allergiát válthatnak ki.  Itt azokról a kémiai színezékekről beszélünk, amelyekkel az anyagok festése történik.

Az a bútordarab a legfontosabb, amelyen a csecsemőt tisztába tesszük. Nagyon praktikusnak kell lennie, mert az általa kínált tárhelyekben, fiókokban, ellehet pakolni a gyerek számára mindent szükséges felszerelést. Ideális lenne ha ez a bútordarab, a későbbiekben is hasznos lehetne, amikor már a baba megnőtt és nincs szüksége pelenkára.

Az ilyen típusú bútordarab megfelelő szélessége körülbelül 80 – 100 cm és a magassága 85 cm-es.

Nagyon hatékony lehet egy speciális lámpa a pelenkázó fölött, ami fényt és hőt is ad a csecsemőnek. Figyelembe kell venni, hogy a baba napról-napra, hétről-hétre egyre erősebb és rugalmasabb lesz, ezért meg kell magasítani a pelenkázó széleit, hogy nehogy leessen róla a gyerek. A pelenkázó fölött elhelyezett néhány polc vagy felfüggesztett szekrény, nagyon praktikus lehet.

Ma már a bútorgyártók, olyan modern gyerekágyakat készítenek, amelyek átalakíthatóak és óvodás valamint kisiskolás korban is tovább használhatóak.

Ossza meg másokkal is!