Mikrohullám helyett párolás vagy grillezésMinden háziasszony hasznos segítőtársa a konyhában a mikrohullámú sütő, de miként a legújabb kutatások is bebizonyították, használata korántsem olyan előnyös, mint azt sokan gondolnánk.

Az nyilvánvaló tény, hogy a főzéssel zöldségeinkből távoznak mindazok a vitaminok és ásványi anyagok, melyekért fogyasztásuk hasznos lenne. Nincs ez másként azonban a mikrohullámúban elkészített ételek kapcsán sem, itt ugyanis a sejtek szintjén indulnak be olyan bomlási folyamatok, melyek során tápanyagainkból gyakorlatilag csak az üres kalóriák maradnak.

A  hatására a felmelegedés kapcsán víz is keletkezik, ez tehető felelőssé a bomlás beindulásáért. A rákos megbetegedés elleni védelemben központi szerepet kapott brokkoliból például a mikroban történő elkészítés után a hasznos anyagok 95 százalékban eltűnnek.

Az egyébként igencsak egészséges zöldségek elkészítését érdemesebb tehát például párolás, vagy grillezés útján megoldani, melyek egészséges eljárásnak bizonyulnak, ha nem feltétlen szeretnénk nyers zöldségeket enni. A paleo táplálkozás alapelveit követve azonban el kell mondani, hogy a főzés, sütés nélkül készülő zöldséges ételek jóval egészségesebbnek bizonyulnak.

Ossza meg másokkal is!