Miért van szüksége az emberi szervezetnek a C-vitaminra?A C-vitamin nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára több okból is! A C-vitamin hatásai a szervezetünkre: elősegíti a szövetregenerációt, besegít a tökéletes immunrendszer kialakításában, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát és nem utolsó sorban a szívbetegségek vagy a gyulladásos betegségek ellen is nagyon hatásos. Ugyanakkor megakadályozza a sejtkárosodást és elősegíti a vas felszívódását az elfogyasztott ételekből.

A C-vitamin hiánya az emberi szervezetben vérszegénységhez, ínyvérzéshez, fertőzéshez és késleltetett sebgyógyuláshoz vezet.
A természetes C-vitamin a legjobb fajta vitamin, amit az élelmiszerekben találhatunk meg és a legideálisabb az emberi szervezet számára. A legjobb természetes C-vitaminforrások a zöldségek vagy a gyümölcsök.

A napi C-vitamin szükséglet a férfiaknál 90 milligramm, a nőknél 75 milligramm, viszont a maximum napi ajánlott mennyiség 2.000 milligramm. A C-vitamin az egyedüli olyan vitamin, amelyet nem lehet túladagolni, hiszen a felesleg távozik a vizeletben. Azonban, mint minden orvosságnak a C-vitamin túladagolásnak is megvannak a mellékhatásai, mint például a fejfájás, gyakori vizelés, hasmenés vagy hányinger. Azoknak az embereknek, akik sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, nincs szükségük a C-vitamin gyógyszerben való bevitelére a szervezetbe.

Az ideális C-vitamin mennyiséget zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával végezhetjük el. A citrusfélék és a zöldségek, mint például a káposzta vagy a brokkoli nagy C-vitamin tartalmuk miatt alkalmasak a C-vitamin bevitelre. A Papaya a legnagyobb C-vitamin tartalmú gyümölcs, ezt követi az eper, majd a narancs.

Természetesen a C-vitamint gyógyszerek formájában is bevihetjük a szervezetbe, azonban klinikai kutatások kimutatták, hogy nem segíti a megfázások megelőzését, de hozzájárul a megfázás időtartamának a csökkenéséhez.

Ossza meg másokkal is!