Folyadékkal a hőség ellenA hőségriadók ezen a nyáron sem maradhatnak el, és ezzel együtt szervezetünket is fel kell készíteni a fokozott hőmérsékleti igénybevételre. Ez ellen akkor sem vagyunk kivételek, ha munkaidőnk nagy részét a klímás irodában töltjük, hiszen ez után még sokkolóbb lehet az utcára, a közel negyven fokos hőmérsékletbe kilépni.

Figyeljünk fokozottan oda a folyadékfogyasztásra, és bár ezt számtalanszor halljuk, sokan mégis hajlamosak a munka, vagy egyéb elfoglaltság hevében a kelleténél kevesebbet inni. Szénsavmentes ásványvíz, langyos tea, frissen facsart zöldség-, és gyümölcslevek, gyógyteák – a választék igen széles, amit azonban mindenképpen kerüljünk el, azok a cukros üdítők és az alkoholos italok. Nem csak testsúlyunk látja kárát ezeknek, de még inkább kivonják szervezetünkből a nedvességet, amire a tikkasztó hőségbe bizony nagy szükségünk van.

Fontos tisztában lenni azzal is, hogy a szomjúságot gyakran véljük éhségérzetnek. Mielőtt a hűtőbe nyúlnánk, vagy az első hamburgeresnél teletömnénk magunkat, célszerű meginni egy pohár vizet, vagy frissen facsart gyümölcslevet. Érdemes a napi edzésre is odafigyelni, és inkább a reggeli, esti órákra időzíteni azt. Bár sokan állítják, hogy akkor hatékony a testmozgás, ha akár szédülünk is utána a kimerültségtől, ez a hőségriadó idejére nem feltétlenül igaz. Találja meg saját terhelhetőségének határát e téren is, és igyon minden napszakban- mozgástól is függően – elegendő folyadékot!

Gyümölcslével a hőség ellen

Ossza meg másokkal is!