Folyadékfogyasztással az egészséges testsúlyért Mennyi folyadékot fogyaszt Ön egy nap? Odafigyel erre, vagy diétája kapcsán is csak az elfogyasztott ételek kalóriatartalmát veszi figyelembe?

Sokan esnek abba a hibába, hogy emellett elfeledkeznek arról, hogy szervezetünk hatvan-hetven százalékát tulajdonképpen víz alkotja. Ezért tehát a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás nem csak a jó közérzet miatt fontos, hanem azért is, hogy a méreganyagok képesek legyenek távozni a szervezetből.

Természetesen az sem mindegy, milyen hőmérsékletet mérünk, hiszen nyáron jelentősen megnövekedik a folyadékigény. Az viszont tény, hogy minden húsz testkilogrammonként egy liter folyadék javasolt naponta. S hogy ez milyen formában kerüljön bevitelre?

Folyadékfogyasztással az egészséges testsúlyért

A kávé, az alkohol, a cukros üdítők és az energiaitalok semmiképpen nem tartoznak ebbe a körbe. Ellenben a gyógyteák, az ásványvíz és a frissen facsart gyümölcs-, és zöldséglevek nagy mennyiségben ajánlottak. Amellett, hogy az éhségérzetet csökkentve járulnak hozzá diétánkhoz, a szervezet méregtelenítését és egészséges működését is biztosítják ezek az innivalók.

Ossza meg másokkal is!