Figyelem! A körömrágás nem csak egy rossz szokás!A világon több millióan rágják a körmüket! Legyen, szó kicsikről vagy nagyokról még mindig nagyon sokan szeretik a körmüket rágni, pedig a pszichológusok figyelmeztetnek arról, hogy az egész körömrágás alapja, a komoly mentális betegségnek.

A specialisták szerint a körömrágás könnyen át tud alakulni egy a dohányzásnál is komolyabb függőségbe, melyről nehezebb leszokni, mint azt mindenki gondolná. Az orvosi kutatók által elvégzett kutatások alapján, komolyan elgondolkoznak, hogy a körömrágás minősítését a rögeszmés-kényszeres betegségek közé sorolják be.

A körömrágást az ADHD szindrómával is összefüggésbe hozzák a kutatók, mivel azok a gyerekek, akik ebben a szindrómában szenvednek legalább még egy viselkedési problémája van és sokszor ez a probléma a túlzott körömrágásban is megnyilvánul.

Nagyon sokszor súlyos szokásba torkollik a körömrágás azzal, hogy a beteg fájdalmat okoz magának és nem tudja használni a kezét, mivel a túlzott körömrágás hatására sebek keletkeznek és néha súlyos fertőzések is kialakulhatnak.

Ugyanakkor a körömrágás folyamán az emberek számtalan betegségnek is ki vannak téve, mivel a körmök alatt megtalálható baktériumok könnyebben bejutnak a szájüregbe az ajkakon át.

Egy elég kényelmetlen, de annál hatásosabb megoldás a körömrágás leszokására kisgyerekeknél a köröm citromlébe mártása, nagyobbaknál ez lehet csípős szósz vagy a körmök bebugyolálása kötszerrel.

Ossza meg másokkal is!