Amit tudni érdemes a Botoxos kezelésről és kockázatairólSokan vannak úgy, hogy reggel ébredés után a tükörbe néznek, és amit ott látnak számukra nem szemet gyönyörködtető látvány, hiszen olyan ráncokat vesznek észre a homlokon, a szem környékén és a száj körül, melyek egyre észrevehetőbbek.

Tény az, hogy az arcunk folyamatosan változik a káros tényezőknek köszönhetően, melyek a mindennapi életben károsítják bőrünket, mint például a fáradság vagy a különböző kozmetikai termékek.

A ráncok a modern nő ellenségévé váltak és a harcban több módszer segítségével is győzhetünk ellene, azonban ne feledkezzünk meg az esetleges káros mellékhatásokról sem. A különböző krémek vagy a sebészeti beavatkozás is hatékonyan eltünteti a ráncokat, viszont van még egy kezelési fajta, amely nagy sikereket ért el a világon és egyre többen vetik alá magukat a szép arcbőr érdekében. Ezt a nagyon hatékony középutat Botoxos kezelésnek hívják, és hamarosan rátérünk a Botox hatékonyságára, esetleges mellékhatásira és a kockázatára is, de előtte nézzük meg mi is az a Botox és az arc mely területén használható hatékonyan.

A Botox egy fajta izomlazító fehérje komplex, melyet a Clostridium botulinum nevű baktériumból állítanak elő és a kozmetikában a ráncok eltávolítására, képződése ellen használják. Ez a toxin a legmérgezőbb természetes anyagok közé tartozik, azonban nagyon kis mennyiségben nem káros a szervezetünkre csak hosszú távon.

A Botoxos kezelés felhasználási területei:

  • szemöldök közötti terület
  • a homlok
  • a szemek melletti terület

Nagyon fontos, hogy a beadandó dózis és a pontos helyek kiválasztása elkerülhetetlen a sikeres Botoxos kezelés érdekében, ezért minden esetben forduljon specialistához a témában, aki nem csak érti a dolgát, de ezzel megelőzhetők a kellemetlen mellékhatások, melyek a nem megfelelő kezelés során alakulhatnak ki. 

A Botoxos kezelés egy gyors megoldás a ráncok eltávolítására és a hosszan tartó frissesség érzet vagy fiatalosság megőrzésére. A Botox kezelés hatására a területen lévő idegek nem küldenek impulzusokat az izomzatnak ezzel ellazítva azt és így megakadályozva az izom összehúzódások által keletkezet ráncokat. Ugyanakkor a bőr is jobb szint kap, az erek tágulásának köszönhetően.

A Botoxos kezelés egyáltalán nem okoz fájdalmat, mivel egy pici tűvel, apró szúrásokat hajtanak végre a ráncos terület felületén. Nincs szükség érzéstelenítésre és nincs úgynevezett felépülési időszak sem a kezelés után.

Minden esetben forduljunk specialistához, hiszen mint minden orvosi kezelésnek, a Botoxos kezelésnek is lehetnek mellékhatásai:

  • a kezelési terület begyulladása
  • fejfájás
  • hányinger

A Botoxos injekció kockázatai

A Botoxos kezelés mára egy rutin beavatkozásnak számít, az interneten számos helyről beszerezhetők különböző otthoni használatra is alkalmas csomagok, azonban az erre szakosodott specialisták arra figyelmeztetnek, hogy a Botox nem megfelelően használva, nem biztonságos és olykor veszélyes is lehet.

A Botox egy hígított formája a botulinum toxinnak, amely egy halálos anyag és százezerszer mérgezőbb a Sarin-nál, ezért még az 1994-es, kozmetikában való engedélyezése után aggodalommal töltötte el a hatóságokat a használata és egészen négy évvel ezelőttiig csak az orvosok használhatták ezt a ránctalanító szert.

Egy 2008-as, a szer biztonságát feltáró, az Egyesült Államokban elvégzett felmérés szerint 16 halálesetet lehetett összekapcsolni a Botoxos kezeléssel, ezért komoly szigorításra volt szükség a szerrel kapcsolatban. Akkoriban a Botoxot előállító társaság is elismerte, hogy hosszútávon negatív hatásai vannak a Botox használatának.

Az egyik fő probléma, amit az Amerikai tudósok megpróbáltak kielemezni a Botox agyba való bekerülése, amely még a mai napig nem volt sem igazolva, de megcáfolva sem az elvégzett kutatások alapján.

 

Ossza meg másokkal is!