GyaloglásNem kell, hogy izzadjon vagy izomláza legyen ahhoz, hogy lefogyjon. A legkönnyebb és hatékonyabb megoldás a gyaloglás, amely elősegíti a kalóriaégetést valamint erősíti az izmokat is.

Szüksége van egy kényelmes cipőre és elegendő szabadidőre (45 perc naponta). Nagyon egyszerűnek tűnik ahhoz, hogy jó eredményt érjen el, de ha alkalmazza a következő trükköket, meglátja, hogyan tűnnek el a plusz kilók:

Időközönkénti intenzitás – használja a HIIT (High Intensity Interval Training) technikát, mely szerint ahelyett, hogy közepes intenzitással gyalogolna 45 percet naponta, inkább fokozatosan csökkenő intenzitású gyaloglást végezzünk (1 percet nagyon gyorsan, 2 percet lassabban és így tovább, míg letelik a 45 perc). A tanulmányok kimutatták, hogy ez a technika jobban segít a kalóriaégetésben és a gyors anyagcserében.

Súlyok használata – a gyors eredmény elérése érdekében, használjon súlyokat. A súly lehet egy flakon víz (amire úgy is szüksége van), amit egyik kezünkből a másikba helyezünk, egyforma időközönként. Hogy még hatékonyabbá tegyük a gyakorlatot, kis súlyzókat rögzíthetünk lábszárunkra, a nadrág alá.

A helyes gyaloglás – hihetetlenek tűnik, de nagyon sok ember nem tud helyes testtartással járni, ezért gyakoriak a gerinc valamint az ízületi panaszok. Nagyon fontos, hogy a háta legyen egyenes, fejét felemelve és tekintete előre nézzen gyaloglás közben. Vállait tartsa lazán, mikor gyorsan megy, könyöke legyen behajlítva, miközben egész karját előre-hátra mozgatja! Feszítse meg a hasizmokat és mikor felgyorsul, ne hosszú léptekkel, hanem rövid és sűrűbb lépésekkel haladjon.

A fenti gyakorlatot ötször kell egy héten megismételni, minimum 45 percig. Ha nincs jó formában, a gyakorlatot csinálja ritkábban és rövidebb ideig, majd fokozatosan növelje az időt. Egyen 1-2 órával a gyakorlat előtt, és ami nagyon fontos, hogy fogyasszon sok folyadékot gyalogolás előtt és után is.

 

Ossza meg másokkal is!