A természet egyik legtökéletesebb ajándéka a mézA méz az egyik legtökéletesebb terméke a természetnek, mert szinte az összes összetevőket tartalmazza, amelyekre szüksége van az emberi szervezetnek. Talán ezért nem meglepő, hogy sok háztartásban elengedhetetlen élelmiszer, nem csak táplálkozás szempontjából, de ezt az édes és sűrű lét gyógyszerként is előszeretettel használják.

A méz legoptimálisabb használata szobahőmérsékleten történik, napi egy-két teáskanál bevitele elégséges, érdemes addig szájban tartani, amíg teljesen feloldódik. Ha teában fogyasztjuk, elővigyázatosnak kell lennünk, ugyanis a méz túlforró közegben elveszíti a gyógyászati tulajdonságait.

Könnyen emészthető, energia vesztés során szinte azonnali energia visszatérést biztosít a szervezetnek, a hosszú távú alkalmazása elősegíti a fizikai állóképesség növekedését és a mentális stabilitást is.

Bizonyára kevesen tudják, hogy a méznek gyógyító hatása van a sérülésekre, gyorsabban gyógyulnak a sebek és az égési sérülések is, ha egy kevés mézzel kenjük be őket. A méz fruktózt tartalmaz, ami gyorsítja az alkohol oxidációját a májban, ez által nagyon hatásos másnaposság ellen is. Nagyon fontos megemlíteni a mézzel kapcsolatban, hogy egy kis mennyiségű méz elegendő az italok édesítésére, így sokkal kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetbe, mintha cukorral édesítenénk.

Ossza meg másokkal is!