A téli időszakban is fontos szerepe van a testmozgásnakA hideg levegő és az alacsony hőmérséklet nem lehet kifogás a testmozgás elhanyagolására a téli időszakban. Vannak olyan sportok és gyakorlatok, melyeket a szabad ég alatt vagy fedett helyen is elvégezhetünk.

Amennyiben Ön úgy dönt, hogy szembeszáll a természet hatásaival és a szabad ég alatt folytatja a testmozgást, hasznos tanácsokkal tudunk szolgálni:

– a sportolás előtti helyes bemelegítés nagyon fontos szerepet játszik a testmozgás folyamán. A hideg nagy befolyással van az izmok rugalmasságára, ezáltal nagyobb az esélye a balesetek kialakulására;

– a megfelelő öltözet is nagyon fontos a kinti testmozgás során. Olyan sport ruházatot válasszon, melyben kényelmesen érzi magát és egyúttal védi is a hidegtől;

– ahogy nyáron is, a téli időszakban is nagy hangsúlyt fektessünk a hidratációra edzés közben;

Ha már a gondolat is megijeszti, hogy a szabad ég alatt eddzen, olyan helyet is választhat, ahol nem kell megküzdenie a hideg hőmérséklettel. Íme, néhány jó tanács a téli testmozgáshoz fedett helyen:

– talán a legjobb megoldás lehet ebben az esetben egy edző terem, amely közel van a lakhelyéhez, és ha egy ismerősét is rávesz, hogy együtt járjanak sokkal hatékonyabb lesz az edzése;

– ha nem szeret mások után várni vagy csak nem tud koncentrálni edzés közben, ha idegenek között van, akkor építse ki otthonában az edzőtermet. Nem fontos egy modern és drága gépekből álló edzőtermet összehozni, elég néhány súly, ugrókötél és egy futópad.

– nem csak a nyári időszakban úszhat medencében. Egy fedett uszoda tökéletes hely az izmai megmozgatására. Az úszás vagy a gyaloglás a vízben is remek gyakorlatok, melyek szinte minden izmunkat megmozgatnak.

A téli testmozgással elkerülheti a plusz kilogrammok lerakodását, felkészülhet a nyári födőruha szezonra, és ami nagyon fontos nem veszít az energiájából és az erejéből sem.

 

Ossza meg másokkal is!