A stressz okozta fejfájásA fejfájás legalább olyan gyakori jelenség napjainkban, mint az elhízás, vagy a depresszió. Számos oka lehet a problémának, melyek feltérképezése nem is olyan könnyű, mint azt elsőre gondolnánk. Olyan egészen hétköznapi dolgok miatt is jelentkezhetnek a panaszok, mint a nem megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, a friss levegő hiánya, frontok, vagy éppen a kimerültség.

Ha azonban nem vagyunk olyan szerencsések, hogy egy-egy fájdalomcsillapítóval el is múlik a fejfájás, akkor érdemes mélyebben elmerülni a témában, felkeresni a háziorvost, aki valószínűleg néhány kivizsgálást végeztet majd el. Vérvétellel, vagy ideggyógyászati vizsgálattal is sok kiderülhet, s ha az MRI és a CT kizárja a szervi okokat, akkor minden valószínűség szerint migrénről, vagy a stressz okozta fejfájásról lehet szó.

A rendszeres gyógyszerszedés nem feltétlenül jelent megoldást, hiszen nagyon nehéz megtalálni azt a készítményt, mely valóban hatásos, és nem okoz több problémát, mint amennyi jótékony hatása van. Az életmódváltás mindenképpen olyan tényező, mely pozitívan befolyásolhatja a stressz okozta fejfájás kellemetlenségét. Sport, étkezési odafigyelés, stresszkezelés, önmagunk jobb megismerése – mindez csak előnyére válhat azoknak, akik a fájdalommal kénytelenek együtt élni.

Ossza meg másokkal is!