A rák elleni harcban különösen nagy szerepet játszó élelmiszerekTudományosan bizonyított, hogy egyes élelmiszerek komoly szerepet játszanak a rák elleni harcban, a magas antioxidáns szintjüknek köszönhetően, ezért nem árt, ha ezeknek a csodálatos élelmiszereknek helyet találunk a mindennapi diétában. Számos élelmiszer nagy antioxidáns tartalmú, de mind közül, íme, néhány, amely kiemelkedő a rák elleni harcban:

Fokhagyma

A fokhagyma jótékony hatásáról az emberi szervezetre már beszámoltunk előző cikkeinkben, de még nem esett szó a rosszindulatú daganatos megbetegedések elleni küzdelemben való segítségéről. Számos tanulmány szerint azok a betegek, akik nyers fokhagymát fogyasztanak rendszeresen kisebb az esélyük a rosszindulatú daganat kialakulásához és terjedéséhez. A fokhagyma hatása leginkább az emésztőrendszeri rákos megbetegedések ellen hatékony, mint például nyelőcső, gyomor, vastagbél vagy a máj, ráadásul növeli az emberi szervezet ellenálló képességét és antibakteriális hatása is van, mellyel nagymértékben megakadályozhatjuk a daganat kialakulását.

Erdei gyümölcsök

Az erdei gyümölcsök (áfonya, málna, szeder, ribizli) erős antioxidáns tartalmúak, melyek megakadályozzák a szabad gyökök romboló hatását a sejtjeinkre és a rákos sejtek fejlődését is. Az erdei gyümölcsökben nagy számban megtalálható antociánok meggátolják a rákos sejtek kialakulását vastagbélben és tüdőben is.

Zöld levelű növények

A zöld levelű növények, mint például a spenót vagy a saláta félék nagy béta-karotin tartalmúak, mely komoly szerepet játszik a rák elleni harcban, ugyanakkor ezek a zöld levelű növények nagyban tartalmaznak folsavat is, melyek nagymértékben hozzájárulnak a hibás sejtek helyreállításában is.

Dió

A dió félék számos olyan vegyületet tartalmaz, mely jó hatással van az emberi szervezetre, beleértve a rák elleni védelmet is. Ezek a vegyületek a következőek: a folsav, magnézium, szelén, többszörösen telítetlen zsírsavak és a kvercetin és campferol antioxidánsok.

Ossza meg másokkal is!