A legfontosabb tudnivalók a cukorbetegségrőlA cukorbetegség más néven diabétesz, azok közé a betegségek közé tartozik, amelyeket nem lehet gyógyítani, azonban nagyon jól kontroll alatt tartható egy életen át szövődmények kialakulása nélkül. A világ orvosai és kutatói harcolnak a mindennapokban azért, hogy megtalálják azokat a gyógymódokat, amelyek a cukorbetegséghez hasonlóan nem gyógyíthatók. Sajnos manapság a diabétesz az egyik legelterjedtebb betegségek közé tartozik a felnőttek és a gyerekek körében egyaránt.

Az amerikai kontinens egyik legelterjedtebb betegsége, évente több mint 200 áldozatát szedi. A legfrissebb kutatások alapján a lime jó szövetséges a cukorbetegség elleni küzdelemben. A lime A, B, C, G és P vitaminban is gazdag. A P-vitamin serkenti a szervezet C-vitamin felszívódásának a felgyorsítását, serkenti az epe működését, csökkenti a koleszterinszintet és serkenti a vérkeringést is.

Ez az egzotikus citrusféle kalciumban, foszforban és természetes cukorban is gazdag, sokkal több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom és a legjobb természetes antibiotikum. Vérszegénység, gyomorpanaszok, székrekedés, pajzsmirigy rendellenességek, bőr problémák, reuma, prosztata problémák, vastagbélrák, fáradtság, szívproblémák és a cukorbetegség ellen is hatásos a lime kezelés.

Minden emberi szervezet másként reagál a körül ölelő környezetre és az elfogyasztott ételekre, ezért mielőtt elkezdené, a lime kezelést kérdezze meg kezelőorvosát.

A lime gyümölcsöt nyersen, ételekben vagy limonádé formájában is fogyaszthatjuk. Nagyon elterjedt a csirke és lime diéta mely úgy tűnik, hogy előnyös a cukorbetegek számára. Azonban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy csupán a lime nem képes csodákra a cukorbetegség elleni harcban. A stresszt véglegesen ki kell szorítania a mindennapi életéből, hiszen nagy szerepe van a vércukorszint növekedésében is.

Ossza meg másokkal is!