A legerősebb érzelem a szerelemGyakran mondják, hogy a szerelem egy drog. Egy új tanulmány szerint ki is mutatható, hogy ugyanaz a hatása az agyra. A szerelem, a szürkeállomány annak a részében érezhető, amely a motivációkért felelős.

Keményen dolgozunk, hogy meghódítsuk partnerünket, és hajlandók vagyunk, hogy mindenben a kedvükben járjunk, elmenve ebben az esetben a legszélsőségesebb helyzetekig is. Részéről, a pozitív visszajelzés, nem más, mint elismerés, hogy jól érzi magát és ugyanakkor a befektetett munkánk nem volt hiábavaló.

Amikor szerelmesek vagyunk, boldogok vagy izgatottak is lehetünk. A szenvedélyes szerelem az agynak azt a részét serkenti, amely akkor aktiválódik, amikor szerelem “függök” lettünk, magyarázza a tanulmány szerzője Lucy Brown, PhD ideg tudomány doktora, New York-ban.

A tudósok elemezték az agy mágneses rezonanciáját, tíz nő és 7 férfi esetében akik azt mondták, hogy nagyon szerelmesek. Az idő alatt, míg a résztvevőket tesztelték, fényképeket mutattak nekik szeretteikről valamint a hozzájuk hasonlókról. Így bebizonyosodott, hogy a szeretteik sokkal erősebb érzelmeket váltottak ki belőlük, mint a szeretteikhez hasonlító emberek. Azok esetében, akik már régóta szerelmesek egymásba, a fényképek láttán az agynak ugyanaz a területe aktiválódott, ami a motivációkért is felelős.

Az idő múlásával, a szenvedély elhalványul, de a kapcsolat szorosabbá válik. Tudósok és kutatok szerint: amikor a szerelem megszűnik, megmarad a szeretet, ami nem feltétlenül rossz. Megszűnik a félelem amiatt, hogy elhagy a párod és már nem a vadászatra összpontosítunk. Egyúttal csökken a szorongás szintje is.

Ossza meg másokkal is!