MacskaAz állattulajdonosok jobb formában vannak egészségileg. Egészségesebb szívük van, kevesebb az esélyük a depresszióra és más pszichikai betegségekre. Az állatok nemcsak jó társaságnak bizonyulnak, hanem segítséget is jelentenek azok számára, akik egészségi problémákkal küzdenek vagy érzelmileg érzékenyebbek.

Íme, a kisállattartás legfőbb előnyei:

A sétáltatások melyeket a kutyatulajdonosok kénytelenek megtenni nemcsak egy nagyszerű módja annak, hogy kikapcsolódjon, hanem még egy 15 perces séta ami jelentősen csökkenti a kortizon szintet, vagyis a stressz hormont. Ezen túlmenően, a lépésről lépésre történő kutya melletti kocogás, megfelel egy szükséges testgyakorlatnak is. A kutya valódi segítség is lehet a szülők számára egy olyan gyermek mellet, aki figyelem hiányban szenved. Sokkal szervezettebb és felelősségteljesebb lesz, ha egy kiskutyáról gondoskodik.

A macskának is vannak egészségügyi előnyei. Ezzel kapcsolatosan végzett tanulmányok szerint, 40%-al kevesebb annak az esélye, hogy a macskatartók valamilyen szívbetegségben megbetegedjenek, mint másfajta állatok gazdái, ugyanis a kis állatok nyugtató hatással vannak tulajdonosaikra.

Szakértők azt mondják, hogy a stressz hatással van a szív egészségére valamint más szervekére is, mint például a máj és a gyomor, ezért ha még nincs kis-kedvence, aki mindig felvidítsa, ha stressz helyzet alakul ki, vagy ha gyermeke figyelemhiányban szenved, még nem késő beszerezni egy kis állatot.

Ossza meg másokkal is!