A káposztafogyasztás jótékony hatásai az emberi szervezetreAz általunk használt káposzta több ezer éve ismert élelmiszer. Amellett, hogy ízletes, nagyon sok vitamint is tartalmaz, amik a szervezet számára nélkülözhetetlenek. Érdemes a vörös káposztát is rendszeresen fogyasztani, hiszen 8-szor több C-vitamint tartalmaz, mint a hagyományos káposzta.

Az antocianinok, vagyis a vörös pigmentek, valóságos csodákra képesek a sejt degeneráció leküzdésében a központi idegrendszerben. Ugyanakkor kimutatták, hogy a káposzta fogyasztása  megakadályozza a máj sejtek pusztulását, illetve elősegíti a máj regenerálódását is. Ahhoz, hogy  eredményes legyen a szervezet számára a káposztafogyasztás azt javasoljuk, iktassa be étrendjébe a nyers káposztát, fejes saláta formájában, legalább 3-szor egy héten.

Számos kísérleti vizsgálatok azt mutatják, hogy a kénes alapú gyógyszerek hátráltatják a rosszindulatú emlődaganatok sejtjeinek szaporodását. Ilyen megbetegedés esetén ajánlott, napi egy étkezésnél a nyers káposztasaláta fogyasztása. Ezen kívül káposzta kúrát is lehet tartani 4 hetente, amikor is egy pohár (200 ml) káposztalét kell meginni, reggel és este.

A káposztasaláta olívaolajjal kiváló C és A vitamin forrás. Mindkét vitamin egy erős antioxidáns, és többek között megakadályozza a szürke hályog kialakulását. A nyers káposzta fogyasztása kiváló kezelési forma az izomrendszer valamint az idegrendszer számára is.

Ossza meg másokkal is!