A hatékony fogyás titka: az idő A fogyókúrázók által gyakran elkövetett hiba az, hogy eredmények hiányában túl hamar abbahagyják az étkezésre és a sportra való odafigyelést, vagy éppen ellenkezőleg, némi fogyás után visszatérnek eredeti életvitelükhöz, így a jojó-effektus elkerülhetetlen. Miként a túlsúly sem néhány hét alatt szokott lerakódni, így tisztában kell azzal is lennünk, hogy bizony az attól való megszabaduláshoz is idő kell.

Az sokak számára nyilvánvaló, hogy az edzés és a táplálkozásra való szigorú odafigyelés 30-70 százalékban járul hozzá a sikerekhez. Emellett viszont türelem és kitartás is szükségeltetik ahhoz, hogy újra boldogan pillanthassunk a tükörbe. A heti egy kilós súlyvesztés egészséges és normálisnak mondható, de természetesen drasztikusabb étrendi változtatásokkal és intenzívebb testmozgással több is leadható – még az egészséges kereteken belül.

Táplálék kiegészítők, vitaminok, zöldség-gyümölcsfogyasztás, elegendő folyadék, vagy éppen a napjainkban olyan népszerű paleo diéta előírásainak betartása, s mindemellett az elegendő, komfortzónán túli testmozgás – ezek betartásával a siker is szépen, folyamatosan eljön majd! A következetesség és a türelem meghozza gyümölcsét a fogyókúra terén is.

Ossza meg másokkal is!