A hatékony diéta legfontosabb szabályaiA legjobb diétának is megvannak a sajátos szabályai, melyek betartásával hatásos lesz a diéta. Nagyon fontos, hogy a diéta idején be legyenek tartva ezek a feltételek, hiszen egy hatékony diéta alapja az a néhány szabály melyek szerint véghez kell vinni. Íme, 8 olyan alapvető szabály, melyet mindenképp be kell tartani a diétázás során:

1. Nem szabad összekeverni a fehérjéket a szénhidrátokkal a diétázás közben. Azok az ételek, melyek szénhidrátokat tartalmaznak: a liszt, a burgonya, a bab és a rizs. A hús, tojás, túró vagy sajt pedig a nagy fehérje tartalmú ételek.  Ajánlott a húsokat a zöldségfélékkel nem pedig túróval, sajttal fogyasztani.
2. A fehérjéket tartalmazó élelmiszereket semmiféleképpen ne keverjük össze. Ne együnk húsféléket sajttal, tejjel vagy túróval.
3. Amennyiben húsféléket fogyaszt, lehetőleg fehérhúsról legyen szó, mint például a hal, csirke vagy pulyka és lehetőleg kerüljük a nagy bevásárlóközpontokban lévő húsokat, mert ezek nagy mennyiségű hormont és antibiotikumot is tartalmaznak.
4. Lehetőleg a gyümölcsöket ne keverjük evés közben, csak abban az esetben, ha kifacsarva fogyasztjuk őket. A gyümölcsöket mindig evés előtt egy órával fogyasszuk vagy 3 órával az étkezések után, ha az étel nem tartalmazott fehérjét, illetve 4 órára rá, ha fehérjét is tartalmazott az étrend.
5. Ne együnk délután 7 óra után, de ha nagy a kísértés nassoljunk szőlőt vagy dinnyét.
6. Ne fogyasszunk szénsavas üdítőket vagy ásványvizet!
7. Legalább 2 liter szénsavmentes vizet vagy frissen facsart gyümölcslevet fogyasszunk naponta!
8. Az utolsó és sokak számára fontos szabály, hogy hetente egyszer megengedett a fenti szabályok egyikét áthágni!

Ossza meg másokkal is!