A gyümölcsök királynője: a sárgabarack A gyümölcsfogyasztás nélkülözhetetlen eleme minden diétának. Természetesen nem mindegy, mikor, milyen mellett tesszük le voksunkat, sőt, az este elfogyasztott édes falatok sokak szerint nagyobb kárt okoznak, mint hasznot. A kalóriában sem szegény sárgabarack azonban számos előnyös tulajdonsággal bír, melyeket vétek lenne kihagyni étrendünkből az egészséges táplálkozás híveként.

Rendkívül édes íze a benne levő magas gyümölcscukor tartalomnak köszönhető, éppen ezért inkább a nap folyamán fogyasszuk a gyümölcsöt. Kiemelten magas C-vitamin tartalmával erősíti immunrendszerünket, ráadásul antioxidánsként védi szervezetünket. A C-vitamin egyébként a zsírégetést is hatékonyan befolyásolja, s hasonlóan a citrusfélékhez edzésünk eredményességét is elősegíthetjük vele.

A sárgabarack

Sárga színét a béta-karotinnak is köszönheti, mely fontos szerepet játszik bőrünk szépségének és egészségének megőrzésében. Továbbá a látásra is pozitív hatással van az A-vitaminnal összefüggésben.

A sárgabarack fogyasztása elsősorban nyersen ajánlott, hiszen a belőle készíthető számos sütemény és édes leves már nem biztos, hogy a diétás étrendbe maximálisan beilleszthetők. Akár reggelire, tízóraira, vagy a kora délutáni órákban jelentkező éhség csillapítására is remek választásnak bizonyul.

 

Ossza meg másokkal is!