MézLáz, piros torok, orrdugulás, köhögés, zihálás, mindezek a megfázás tünetei, amelyek megtámadják a szervezetet és gyengítik az immunrendszert. A gyermekek és az idősek a leginkább fogékonyak a megfázásra, ezért meg kell védeni szervezetüket vitamin-kiegészítőkkel.

Ha a gyermeke megfázott, nem csak az orvosság az, ami helyreállíthatja egészségét. A teák és szirupok, amik gyógynövénykivonatot tartalmaznak, néha hatékony és gyors megoldás jelentenek a gyermek vagy idős ember számára.

A sok folyadék bevitele a szervezetbe, nagyon fontos, hiszen ilyenkor az orr és a torok nyálkahártyája elvékonyodik, ami megkönnyíti a légzést. Orrdugulás esetén használhat sós cseppeket vagy párásító berendezést. A láz annak a jele, hogy a beteg küzd a megfázással, de ez nem feltétlenül veszélyes.

A természet adta gyógyszer, a méz

A legrégibb idők óta a mézet, nemcsak mint élelmiszert fogyasztották, hanem ápolási terméknek is számított az orvostudományban. Gazdag cukorban, ásványi anyagokban, enzimekben, pollenben és vitaminokban is: B1, B2, B6-, B12-, P, H, C, A, K. A méz előnyös a szorongás, emésztési zavarok gyógyítása esetén is.

Megfázás esetén a méz kiküszöböli a torokfájást, köhögést. Körülbelül 80% cukrot tartalmaz, így a gyerekek nem tudnak ellenállni neki. Fogyasztása mindenki számára ajánlott, életkortól függetlenül, mert ritkán van mellékhatása.

A méz, nemcsak mint élelmiszer fogyasztható hanem édesítőszerként is teákban, üdítőkben, ételekben, süteményekben stb. Gyógyhatása megfázás esetén még hatékonyabbá válik, ha fahéjporral keverjük. De vigyázat, ne adjuk hozzá a mézet a forró folyadékhoz, mert káros hatásai is lehetnek az emberi szervezetre!

Ossza meg másokkal is!