A csodákra képes fokhagymával megelőzhető betegségekA szakértők, folyamatosan tárják fel, a fokhagyma gyógyító hatásait. A fokhagyma nem más, mint az emberiség ” 1. számú ” gyógyszere. A fűszernövényben megtalálható allicinnek koleszterinszint csökkentő hatása is van, de akkor lesz igazán hatékony, ha a fokhagymát összezúzva és nyersen fogyasszuk, mivel párolás vagy főzés közben az allicin nagymértékben távozik a fokhagymából.

Íme, a betegségek, melyek megelőzhetőek fokhagymafogyasztással:

Trombózis: legalább 10 tanulmány létezik, melyeket a Német, Egyesült Államok, Kína és Korea egyetemi kórházaiban készítettek, ahol figyelemmel kísérték a fokhagyma gyógyító hatását a trombózisos betegeknél. Minden esetben csökkenő tendenciát mutattak a vérrög kialakulásánál. Napi 4-6 fokhagyma cikk fogyasztásával megelőzhetjük a betegséget, sőt kezelhetővé is válhat. Azonban, figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a növény hatása időbe telik, ezért nagy türelemre van szükség és közben tilos abbahagyni az orvos által előírt gyógyszeres kezelést, illetve tanácsos konzultálnia orvosával ez ügyben.

Gyomor vagy vastagbél daganatos megbetegedése: több kutatás kimutatta, hogy azoknál az ember csoportoknál, ahol gyakori a fokhagymafogyasztás, a gyomor és a vastagbél daganatos megbetegedések száma elenyésző. Minimum, 2 cikk fogyasztása ajánlott, naponta.

Gége vagy nyelőcső daganatos megbetegedése: a kínai Nanjing Cancer Institute kutatói összehasonlították azokat az embereket, akik naponta 1-2 cikk fokhagymát fogyasztottak, azokkal, akik havonta csak egyszer ettek és arra a következtetésre jutottak, hogy az emberek első csoportja az esetek 69%-ban kevesebb a megbetegedés, mint a második csoportnál.

Érdekes az a tény is, hogy azoknál, akik a fokhagyma mellett még vörös hagymát is fogyasztanak az immunitás aránya a rákos megbetegedéssel szemben 83 %-ra emelkedik.

A végbél daganatos megbetegedése: az amerikai Észak Carolina Egyetem orvos csapata, több tanulmányt is folytatott a fokhagyma hatásával kapcsolatosan. 10%- al csökken a végbélrákos megbetegedés esélye azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak fokhagymát és 50%-al azoknál, akik a fokhagyma mellett sok nyers zöldséget fogyasztanak.

Megfázás: naponta, 3-4 fokhagymacikk fogyasztása csökkenti a megbetegedés lehetőségét influenzajárvány esetén. Ez annak köszönhető, hogy a fokhagyma nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem meggátolja az influenza vírusok elszaporodását.

Szív infarktus: egy olasz tanulmány szerint sokkal kevesebb az infarktus megbetegedések száma azoknál, akik időnként fokhagymakúrát tartanak. Amellett, hogy szabályozza a vérnyomást, a vérerekben történő lerakodást is kitisztítja, valamint védelmet nyújt az idegrendszer számára. Főleg az 50 év fölöttieknek ajánlott a fokhagymakúra, legalább 4-szer egy évben.

 

Ossza meg másokkal is!