6 tanács a has tájéki felesleg leadásához A hasi felesleg nem csak esztétikai szempontból kellemetlen, de a belső szerveinkre is negatív hatással van, ezért kiemelkedően fontos a has leadása. Nehéz az úszógumitól vagy a hasi feleslegtől megszabadulni anélkül, hogy drasztikus fogyókúrába kezdene, de a lentebb felsorolt tanácsoknak köszönhetően valamivel egyszerűbb dolga lesz.

Amennyiben csökkenti a has körüli zsírréteget az egészségét is javítja, mert a szakértők kockázati tényezőnek tartják a szívbetegségek, a magas vérnyomás, 2-es típusú cukorbetegség és a rák esetében. Egy olyan diéta, amely megszabadítaná a súlyfeleslegtől nem feltétlenül az éhezésről kell, hogy szóljon, inkább a helyes, megfelelő és rendszeres táplálkozásról.

A magas rost bevitel, a gyümölcsök, a zöldségek fogyasztása illetve, az édességek és a tartósított termékek elkerülése remek kezdőlépés a céljának elérésének az érdekében. Íme, azok a tanácsok, amelyek megkönnyíthetik a hasi felesleg csökkenését:

1. Élelmiszer-csomagoló fólia

Az élelmiszer-csomagoló fólia nagy segítséget nyújt a has felesleg leadásában, különösebb mozgás nélkül. Minden este jól masszírozzuk be a problémás részeket karcsúsító krémmel, majd tekerjük körbe a has tájékát élelmiszer-csomagoló fóliával, hogy a hatóanyagok nagyobb intenzitással szívódjanak fel. Lehetőleg minél több időt töltsünk a fóliával magunkon, de semmiféle képen ne legyen több 2-3 óránál.

2. Kerülje a szénhidrátokat a vacsoránál

Általában nem javasolt a tésztafélék, kenyér, burgonya és más szénhidrátok fogyasztása a vacsoránál, ha nincs testmozgás evés után. Ezek az élelmiszerek olyan szénhidrátokat tartalmaznak, melyek a vacsoránál fogyasztva könnyen lerakodnak a has környéki zsírrétegre. Lehetőleg ezeket az élelmiszereket délben fogyasszuk vagy testmozgás előtt, mert így könnyebben elégeti a szervezetünk.

3. Legalább 30 felülés naponta és szép lesz a has tónusa

Napi 30 felülés két 15-15 részletekre osztva, kisebb szünettel közöttük, 10 percnél nem vesz többet igénybe az életünkből. Ugye napi 10 perc felülést nem olyan nehéz a mindennapjaiba beilleszteni.

4. A szója egyenletesen osztja szét a zsírt a szervezetbe

Kutatások alapján a rendszeres szója fogyasztásnak köszönhetően elkerülhető a zsír lerakodása a hasra, mert ez az élelmiszer szétosztja a zsírt az emberi szervezetben, így nem csak a hasra vagy a derékra rakodik le. Fitoösztrogén tartalmának köszönhetően a szójának megvan az a képessége, hogy beállítsa az ösztrogén szintet, mely elősegíti a zsír elosztását a szervezetünkben. Ha szóját fogyasztunk csak olyan termékeket együnk, amelyek minél közelebb álnak a természetes formájához, illetve kerüljük a genetikailag módosított szójából készült élelmiszereket!

5. Rendszeresen és kis adagokban együnk

Fontos, hogy rendszert teremtsünk a táplálkozásunkból és lehetőleg kicsi adagot fogyasszunk a három fő étkezés során, de ne feledkezzünk meg a tízórai és a délutáni uzsonnafogyasztásról sem.

6. Mondjon le a fehér kenyérről!

Vagy lecseréli a fehér kenyeret egy egészségesebb fajtára, vagy teljesen kiiktatja az étrendjéből a kenyeret. Választhat a teljes kiőrlésű lisztből vagy a rozslisztből készült kenyér közül, melyek nem befolyásolják annyira a zsírlerakodást.

Ossza meg másokkal is!